miercuri, 24 august 2011

Un altfel de Rammstein



"Du hast" - Rammstein performed by Viva Vox Choir from Serbia, Belgrade.
Live a cappella performance at DOB, May 2011.
arr. Boris Balunovic
conductor: Jasmina Lovren
solo: Ivan Propadovic

sâmbătă, 20 august 2011

vineri, 19 august 2011

duminică, 14 august 2011

Arendal

Arendal este un oras aflat pe coasta de sud a Norvegiei, la aproape 70 km de Kristiansand.
Arendal se afla acum pe locul 10 ca numar al populatiei dupa ce in 1992 granitele geografice au fost extinse pentru a cuprinde 4 comunitati invecinate. La inceput orasul a fost numit Venetia Scandinaviei, pt ca este construit pe mai multe insule si este inconjurat de o retea de canale.

Perioada cea mai glorioasa din istoria orasului s-a desfasurat in epoca navigatiei, in secolele 18 si 19. Arendal a fost unul dintre cele mai mari si mai importante orase din Norvegia. Bogatia sa se baza pe navigatie, minereu de fier si cherestea. Aparitia vaselor cu aburi a provocat o scadere a importantei orasului, insa vechile traditii s-au pastrat, precum atmosfera din zona Tyholmen, a carei colectie de cladiri din lemn este considerata a fi printre cele mai frumoase si mai bine conservate de acest tip.

Arendal face parte din genul oraselor mici, vechi si cochete.

Arendal

miercuri, 10 august 2011

Kempes in Romania

Very later edit (21.08.2011): Prietena mea Gabi, care e un bun critic al blogului, mi-a reprosat azi, pe buna dreptate, ca am scris despre venirea lui Kempes fara sa zic esentialul: acela ca domnul Kempes e in tara pt a scoate un album, album pe care il inregistreaza cu Tavi Iepan. Asta era de fapt subiectul la care eu am comentat mai jos, subiect pe care eu il stiam si l-am tinut pt mine :)) pt ca, de exemplu, Gabi azi a aflat ce face exact Kempes in tara. Linkul de la care a pornit totul este asta. Mea culpa! :)

Kempes s-a intors, spiritele s-au incins, tastaturile au luat foc, pustile imaginare sunt indreptate inspre capul lui si eu primesc mesaje cu 1 milion de intrebari IAR. Oamenii din actuala trupa Cargo cu o exceptie (cel nou - pt ca nu il cunosc foarte bine) si unii ex-oameni din trupa, mie imi sunt dragi.
Ce nu pot sa fac referitor la oamenii din actuala trupa Cargo, este sa le tai gatul cu privire la x sau y subiect. Nu pot sa fac asta dupa ce, peste 20 ani, i-am sustinut. Inca ii sustin pt ca inca sper. Dar ce pot sa fac e sa le sar la gat din cand in cand. Asa ca nu mai confundati sutul in fund cu taiatul capului. E o MARE diferenta. Suturi in fund le-am dat si o sa le mai dau.

Kempes s-a intors. Foarte bine. Poate sa se intoarca. Are cetatenie romana (Australia accepta dubla cetatenie) si chiar daca a renuntat la ea, Kempes are drept sa vina in Romania de cate ori vrea. Poate sa faca ce vrea in Romania atata vreme cat e legal. Poate sa faca si nelegal daca doreste. Care e problema de fapt? Problema e, de fapt, ca acei "fani" Cargo inoculati, carora li s-a indesat in creier ca domnul Kempes e un nimic, se simt amenintati acum ca s-a intors. De ce se intampla asta? Raspunsul la intrearea asta e cel care intereseaza. Deci, de ce? Poate pt ca le e frica acelor "fani" ca renegatii trupei Cargo vor scoate/lansa un album. Durerea acelor "fani" este probabil forma verbului: "vor scoate/lansa".

Eu cunosc modalitatea si marca de dero in care si cu care s-au spalat rufele in familia Cargo si mai ales cat de murdare au fost unele sau altele, DAR ce stiu eu o sa ramana la mine asa cum a ramas atatia ani. Ce pot sa spun este ca fiecare tabara are dreptate: Kempes si trupa. Pt ca nu se poate numai unul sa fie de vina si altul nu. Si pot sa scriu pana lesin pe tema asta. Am fost buna la psihologie, indiferent de felul ei. Concluzia: intr-un scandal, ambele parti sunt vinovate. Conteaza cum fiecare parte gestioneaza scandalul dupa ce efectele lui s-au produs.

Revenind la Kempes, surprinzator, acum cand el a revenit in Romania, lumea (fani si ziaristi) nu il mai acuza. Revenim la acel "de ce?". Poate aflam si raspunsul la intrebarea asta cat vom fi in viata.

Personal il sustin in proiectul muzical. Sunt curioasa si mi-e dor de vocea lui. Sunt curioasa despre activitatea muzicala a fiecarui ex-component al trupei Cargo. Am ascultat Kervokian-ul lui Ramon, astept cu interes albumul Desant (Alin), sunt foarte curioasa cum mai stie Kempes sa cante si ce va canta.
Concluzia finala este: fiecare ex-Cargo face ceva. Trupa Cargo ce face?

luni, 8 august 2011

A fost Ozzy

Foto: Jon Anders Skau
A fost primul meu concert in Kristiansand, a fost lume multa, a fost atmosfera si a fost foarte misto.

Ozzy a intrat pe scena cu 10 minute inainte de ora anuntata si totul a inceput cu: "Hello everybody! Let the madness begin!!!". Si a fost nebunie o ora intreaga. Au fost hiturile vechi si hiturile noi. Au fost super solouri de chitara, bass si tobe.
Inainte de bis Ozzy a intrebat retoric: "You know i'm crazy right?" dupa care a aruncat 3 galeti de apa spre public. A mai fost pe scena un furtun cu spuma pe care l-a folosit de 2 ori. Cei din primele randuri au fost udati si inspumati :)).

Ozzy a fost mai sprinten ca in tinerete cred, sau cel putin la fel. E greu sa crezi ca are 62 de ani cand il vezi pe scena. E la fel de sprinten, dark si metal, cu o voce incredibila care nu il tradeaza.
Doar la bis spiritele s-au mai calmat cu Mama I'm Coming Home. Dar s-a revenit repede la starea initiala pt ca lumea nu l-a lasat sa plece si a continuat cu Paranoid, momentul de isterie maxima si generala in public. A urmat Fairies Wear Boots si aplauzele indelungate de la sfarsit. A spus de cateva ori ca ne iubeste pe toti si raspunsul primit din public a indicat ca sentimentul este reciproc.

sâmbătă, 6 august 2011

Drum Cam - Jan Rechberger / Amorphis

Crack In A Stone

Havasi Balázs va canta la Bucuresti pe 15 noiembrie

Pianistul si compozitorul Havasi Balázs este considerat cel mai rapid pianist din lume, intrat in cartea recordurilor in 2009. Va canta la Bucuresti, pe 15 noirmbrie, in cadrul spectacolului Symphonic Red Concert Show, ce reuneste pe aceeasi scena peste 100 de artisti din intreaga lume.

Fascinat de combinatiile inedite de instrumente si culturi muzicale diferite, Havasi a construit in timp un spectacol eclectic, ce are la baza o suita impresionanta de compozitii nascute dintr-o fuziune de stiluri si sonoritati diverse, interpretate magistral de artisti reuniti din toate colturile lumii, care prin propria lor cultura reusesc sa dea o amprenta personala fiecarei partituri. Greu de incadrat in parametrii unui singur stil muzical, creatia lui Havasi este sinonima si cu aparitia unui nou gen de muzica pe care chiar managerul trupei REM l-a descris simplu drept "world classical music".



vineri, 5 august 2011

Perkele (The God Of Fire)

29.07.2011, Qstock, Oulu - Finland.
Lucky bastards finnish people!
E una din preferatele mele pe care nu am auzit-o live inca.

joi, 4 august 2011

marți, 2 august 2011

Ozzy

Sambata am program artistic :D