luni, 28 iunie 2010

Big 4

Lucky bastards!!!!!!

duminică, 27 iunie 2010

Black Sun Aeon - "Routa"

Black Sun Aeon este unul din proiectele lui Tuomas Saukkonen, cel care are multe proiecte (unul dintre ele fiind Before The Dawn care a deschis concertul Amorphis din octombrie 2009).
"Routa" este al doilea album produs sub aceasta titulatura.

Routa – care inseamna inghet (la sol) in limba finlandeza, a fost inspirat de una dintre cele mai grele ierni care a afectat Finlanda. Albumul e alcatuit din doua parti, repartizate pe doua cd-uri – Talviaamu (Dimineata de iarna) si Talviyö (Noapte de iarna).

"I don't like writing blogs but I DO love making music and since been recieving numerous question about all kinds of future plans an mainly about the next album of Black Sun Aeon I decided to make my life a bit easier and write A GODDAMNED blog instead of answering all the same questions again and again :).  
The recordings session started 6.12. and the schedule was and is very tight. A double album and 14 days to record it all. 4 days where booked for drums and 5 weeks on the road supporting Amorphis with Before The Dawn created a bit stressy situation to begin with. Drums are very physical instrument and long breaks from rehearsing never does any good. Brief holiday after the tour and small chance in the schedule lead to the cruel fact that I had only 4 days to rehearse for the recordings instead of the 2 months I was planning to have.
Under the challenging conditions it was and always is very important to have a solid wing man in the studio! Juho (guitarist of BTD) was in charge of the drum recordings and will also mix the album like he did with the debut album already one year ago. We have recorded 5 albums and numerous demos together and form a very well working team. We didn't go over 8h in any of the days and got 14 songs done and as much as I would like to take credit of that as a drummer a lions share goes to Juho for keeping things "real" :).
The material is very varied this time and that was one the reasons to make a double album. Tempos vary from sloooow 60bpm to 180bpm. White album (not the beatles album) and a Black album (not the metallica album) so to speak. Cold winter day and dark winter night. It will be a theme album about Finnish winter and darkness and the title for the album is "ROUTA" = ground frost." (-Tuomas / BLACK SUN AEON-)

marți, 22 iunie 2010

Ravnedalen

Ravnedalen Park se pozitioneaza geografic in Grimsmyra in Kristiansand, aproape de Baneheia. A fost construit 1874-1878 de soldati sub comanda generalului Joseph Frantz Oscar Wergeland.

Inainte sa se numeasca Ravnedalen, zona s-a numit Grimsmoen si a fost baza militara, care cuprindea aproximativ 1200 de soldati. In 1860 tabara militara a fost mutata la Gimlemoen. Imediat dupa mutarea bazei militare au existat propuneri pentru utilizarea zonei ca tabara de antrenament militar, dar generalul Wergeland a protestat si a insistat ca zona ar fi perfecta pentru o gradina de recreere. In 1872 Wergeland a solicitat fonduri si parcul a fost construit intre anii 1874-1878 de catre soldatii aflati sub comanda lui.

Parcul a fost construit ca o gradina, intr-o vale cu stânci spectaculoase si cascade. Casa fostului gradinar este astazi cafenea. Ratele si lebedele domina lacurile. Unii dintre cei mai mari molizi din Norvegia au fost plantati in parc in jurul anului 1875. Plantele exotice (ca rhododendronul, magnolia, mimoza, tisa si chiparosul) prezente pe mariginile aleilor au fost importate.
Jos aleile sunt pline de flori; sus muntele si-a pastrat salbaticia. Tot sus, pe munte, se afla lacurile, indicatoare si diverse trasee care duc in cartierele Kristiansandului.

In anii 1880-1890 zona a fost utilizata pentru sarbatorile publice. Astazi, Ravnedalen este una dintre zonele culturale ale Kristiansandului, unde au loc concerte si sunt organizate festivitati in mod regulat.

Ravnedalen

luni, 21 iunie 2010

Romania inainte si dupa 1989

Moare ţiganul, iar în Rai se-ntâlneşte cu Ceuşescu.
- Măi ţigane, când a fost mai bine, in vremea mea, sau acum?
- In vremea ta, jupâne, că pă vremea aceea politicienii făcea politică, muncitorii lucrea, iar ţiganii furea. Acu' insă... politicienii fură, muncitorii fac politică si toti vrea.... să lucrez io.

joi, 10 iunie 2010

marți, 8 iunie 2010

Apocalyptica - "7th Symphony"

Apocalyptica is set to release its highly anticipated seventh studio album "7th Symphony" on August 23rd (Germany August 20th). The majority of the album was produced by Joe Barresi (Tool, Queens Of The Stoneage, Bad Religion etc.) with two other songs produced by Howard Benson (My Chemical Romance, Motörhead, Papa Roach).
The first single, “End Of Me”, features Gavin Rossdale, best known as the vocalist of the british alternative rock band Bush. The album also features a number of other notable guest performances: Slayer drummer Dave Lombardo plays on "2010", "Bring Them To Light" features Joseph Duplantier, singer and guitarist of the french death metal band Gojira, "Broken Pieces" is a cooperation with Flyleaf singer Lacey Sturm and "Not Strong Enough" is sung by Brent Smith (Shinedown).

marți, 1 iunie 2010

For Those About To Rock I Salute You!

AC/DC la Oslo - 30 mai 2010 sau aventura norvegiana :)

Am multe sa povestesc. Am avut tren la ora 9:10 din Kristiansand spre Oslo, tren pe care era cat pe aci sa il pierdem. Peisajele pana la Oslo sunt superbe. Eu nu m-am plimbat cu trenul in tari straine si nici cu trenurile tarilor straine in acele tari straine pana acum, deci aia care stiu cum e o sa rada de entuziasmul meu de incepator. Mi-a placut cu trenul :).
Gara din Oslo e imensa, pe trei nivele. Trenul opreste si la metrou. Adica penultima statie este in metrou, pe linia metroului, pt ca poate omul are de mers cu metroul spre alta directie in Oslo si deci se da jos din tren si asteapta pe acelasi peron metroul. Ultima statie e gara. Cam atat despre drum.

Oslo-ul e un oras foarte frumos si foarte scump. Cred ca frumusetea este direct proportionala cu scumpetea :)) Dar daca Norvegia e cea mai scumpa tara din Europa, capitala ei trebuie sa se ridice la acelasi statut nu? Oslo e cea mai scumpa capitala din Europa. Dar si foarte frumoasa. Centrul este superb. Cladirile vechi sunt pastrate impecabil, este mult verde, sunt multe flori, este mult spatiu, strazile sunt largi si este foarte curat.
Asa ca, cu harta in mana, am cautat respectivul stadion unde se tinea concertul. Valle Hovin nu este un stadion normal, asa cum ma asteptam. E un stadion mic fata de cel "normal". Toate concertele se tin aici sau la Telenor Arena (unde s-a tinut Eurovisionul). In locul gazonului este pus ciment. Foarte fain locul. Foarte civilizata organizarea. O singura intrare si o singura data prezentat bilet. Berea la pahar buna. Se cumpara cu bani nu cu fise. Tot cu bani se cumparau si suvenirurile. Nu cred ca a fost cineva pe Valle Hovin fara sa aibe ceva scris cu AC/DC: breloc, sepcuta, fular, tricou, cornite, steag.
La ora 17, asa cum era anuntat, s-a intrat. Dupa ce a intrat pe stadion, lumea a alergat :)) Si eu care credeam ca eu sunt aia disperata, pt ca eu ii vad live prima data in viata, nu norvegienii. De unde?! Lumea fugea sa ocupe tribunele si gardul. Am gasit si eu un loc la gard. Dar la ora 19, cum era anuntat, concertul nu a inceput. Au zis ceva de intarziere dar pt ca au zis numai in norvegiana nu am inteles exact ce se intampla si cine intarzie. S-a anuntat intarziere si ceva legat de ora 21. La ora 20 au cantat niste unii, norvegieni, timp de 20 de minute, foarte penibili oamenii ca prezenta si muzica. Brusc m-am gandit la Iris care au cantat la noi in deschidere, care se pupa cu AC/DC si care canta bine. Astia au fost o lalaiala power. Bine ca au cantat numa 20 de minute. Si dup-aia astepare. Lunga asteptare. Cu Hendrix in difuzoare de era sa ma sinucid cu ritual acolo la gard. Azi am aflat de ce au intarziat. Avionul celor de la AC/DC a avut o defectiune tehnica astfel ca formatia a fost nevoita sa ajunga in Oslo cu un alt avion. Intarzierea a insemnat ca AC/DC nu au intrat pe scena la ora 21. Au intrat pe scena la 21:45.

Norvegienii astia care sunt metal, sunt black, cum sa puna Hendrix inainte de AC/DC??? Dar asa o fi la ei, somnul si trezirea :))

Si a venit trezirea. Acelasi intro cu Rock N' Roll Train si cu filmuletul la care ma uitam atat de atenta si introdusa in atmosfera incat nu i-am vazut ca erau pe scena si nici pe Angus care era pe limba scenei fix in fata mea. L-am vazut cand s-a luminat scena si au sarit artificiile din limba scenei. Dupa Rock N' Roll Train, Brian ne-a salutat: "Hello Oslo, we have some viking metal for you!" :)) Concertul a fost tare, desi mai scurt ca in Romania si deci cu piese lipsa. Dar a fost tare. Soloul lui Angus de 8 minute, clopotul de care s-a agatat Brian, striptease-ul lui Angus la The Jack, Rosie, multe confetti la solo-ul lui Angus, tunul si artificiile de la sfarsit. Si sa nu uit de BACK IN BLACK, moment in care am inchis camera, am bagat-o in buzunar ca sa ma pot manifesta. Saracul nenea ala de langa mine :)) Dar, eu pt piesa aia am venit la concert :)) Aceeasi chestie am facut-o si la Thunderstruck: inchis camera, bagat in buzunar camera si bestializare. Cu toate ca la ora 23 trebuia sa se termine pt ca asa zice legea norvegiana, ei au cantat pana 23:20 cu tot cu bis. Bisul era cat p-aci sa nu mai fie pt ca sarisera de ora 23 cu concertul (23:15), dar a fost si bis numai cu Highway to Hell si fara For Those... .
Ma uitam la lumea prezenta si la entuziasmul lor. Concertul a fost sold out desi ultimul concert AC/DC la Oslo a fost in februarie. Multi pustani veniti singuri, multi copii veniti cu parintii si multi de 30-40 de ani dar si oameni trecuti de tineretea celor 30-40 erau foarte multi. Deci, toate generatiile erau prezente si se manifestau la fel.

Dupa concert ne-am plimat in centru. Ciudatenia Norvegiei este ca nu se face niciodata bezna vara. Cerul nu e negru. Nefiind bezna, nu te ia lenea si somnul. Naspa a fost ca era cam frig. A si plouat inainte de concert. O ploaie scurta, nervoasa si rece. Dar am venit pregatiti.
Asa ca ne-am plimbat prin centrul Oslo-ului, am mancat la arabi si am baut o cafea la scotieni (foarte misto pub-ul scotian), am fost la Palatul Regal. Mi-a placut aleea de liliac care urca pana la palat, parculetul amenajat in dreapta si stanga aleii de liliac, faptul ca te poti plimba nestingherit oriunde doresti in fata Palatului inclusiv pana la poarta/usa de acces in palat. Mi-a placut aerul puternic al diminetii amestecat cu mirosul puternic de liliac. Dupa plimbarea matinala ne-am dus in gara si am asteptat trenul de 7:11 spre Kristiansand. Am ajuns rupti dupa atata nesomn si umblatura. Dar a meritat. A fost frumos si a fost 2 in 1: AC/DC si Oslo.

AC/DC - Oslo

Cargo deschide pt Iron Maiden

Conform site-ului metalfan, e oficiala treaba.
Cargo va deschide concertul Iron Maiden din data de 15 august din parcarea Polus Center Mall din Cluj-Napoca.
Nimic surprinzator pt mine. Pt ca, dupa 15 ani, istoria se repeta. Pt cei ce nu stiu, Cargo a deschis in 1995 primul concert Iron Maiden de la noi din tara, la Sala Polivalenta din Bucuresti, in cadrul festivalului Rock'95, cu un Kempes abia iesit din coma si cu un concert super.