duminică, 28 martie 2010

Tupeu de tigan

Idiot a fost ala care i-a numit "rromi". Din cauza asta suntem confundati cu ei: romanii cu tiganii. Ne fac peste tot de ras in lume si au tupeul sa sustina ca sunt discriminati. Nu platesc taxe si impozite, fura mai mult decat pot duce, talharesc si omoara dar ei sunt dicriminati. As vrea sa se inventeze un nou Hitler pt ei sau un nou Tepes. Exista printre ei si exceptii, dar aproape inexistente (in proportie de 0,00000000000000000000000001 %).

Am citit in evz de vineri un articol cu titlul Romii cer interzicerea "Plec pe Marte" pentru mesajul "Alb si mandru 14", in care se spune, printre altele, ca:

"Alianţa Civică a Romilor din România (ACRR) a cerut Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) interzicerea videoclipului piesei "Plec pe Marte", interpretată de Smiley şi Cheloo. Motivul: tricoul purtat de Cheloo conţine un mesaj rasist, inspirat din cartea lui Adolf Hitler, Mein Kampf.

Tricoul cu pricina poartă mesajul "White and Proud 14" (Alb şi mândru 14). "Este un mesaj naţionalist extrem, ce a fost conceput şi promovat de către o organizaţie nazistă din SUA, "The Order", susţine ACRR.

Numărul "14" are şi el o semnficaţie aparte, susţine ACRR. "14 semnifică următoarele 14 cuvinte: "We must secure the existence of our people and a future for white children" (Trebuie să asigurăm existenţa poporului nostru şi viitorul pentru copiii albi) sau "Because the beauty of the White Arian woman must not perish from the earth" (Pentru că frumuseţea femeii albe ariene nu trebuie să dispară de pe pământ)", susţine alianţa romilor."

Vaaaaaaaaaaaaai caaaaaaaaata discriminareeeeeeee................
Vaaaaaaaaaaaaaaai imi vine sa plang!
Mi se face greata!!!

Asociatia inexistenta a romanilor scarbiti de tiganii din Romania (acei romani care se simt lezati ca sunt confundati cu tiganii in alte tari, aia care trebuie sa vorbeasca intre ei engleza sau alta limba in alte tari ca sa nu ii auda tiganii romani si astfel sa nu mai scape de ei, aia care sunt opriti de politie in trafic pt un control de rutina si cand este vazut pe permisul auto scris Romania li se cer toate actele si sunt intrebati de politistul strain cu ce ocazie in tara lui si daca ii stiu pe tiganii din centru care cersesc si fura, acei romani care primesc remarca "an onest romanian" de la un politist strain), noi toti acestia cerem ca tiganii sa fie numiti tigani asa cum sunt numiti in toate tarile si in toate limbile. Iar romanii, inca majoritari in Romania, romanii care se revolta ca in tara lor nu sunt respectati dar in tara lor tiganul este iubit si are tupeul sa sustina ca e discriminat, in tara lor unde maneaua a ajuns muzica nationala, in tara lor unde un tigan incult are putere politica, noi astia, revoltatii si scarbitii, speram ca pe pasapoartele noastre cele rosii o sa fie scris in continuare Romania si nu RROMANIA.
Eu cer sa fie impuscati toti. Sau sa se inventeze o tara a lor, cu gratii si gard electric eventual, in care sa stea si sa se inmulteasca si din care sa NU iasa decat imbracati in scanduri.

sâmbătă, 27 martie 2010

Nordic moon

Dintotdeauna am avut "o chestie" cu luna. Si deci, intotdeauna o sa fiu atenta la luna. Daca sunt atenta la luna, inevitabil o sa o si fotografiez daca mi se pare mie ca in momentul in care o privesc, ea transmite ceva. Asa s-a intamplat cand am facut poza de mai sus.
Surprinzatoare este diferenta dintre luna vazuta in est si aceeasi luna vazuta in nord. Daca te gandesti georgrafic, nu e nimic surprinzator, dar cand vezi cu ochiul uiti de geografie :)). In est luna se vede departe, mica. In nord luna se vede aproape, mare si cand e rotunda e ca o minge. Ai senzatia ca intinzi mana si o poti atinge :).

vineri, 26 martie 2010

"Capriciile" lui Goya la Bucuresti

80 de gravuri din seria „Capriciilor” lui Francisco de Goya, printre care şi celebra lucrare „Somnul raţiunii naşte monştri”, sunt expuse, de ieri, la Muzeul Naţional de Artă al României.

Cele 80 de lucrări din seria „Capricii”, realizate de pictorul spaniol în perioada 1797-1799, au fost expuse, de ieri, pentru prima dată, la Muzeul Naţional de Artă al României din Capitală, în Sălile Kretzulescu. Lucrările din expoziţia „Faţete ale conştiinţei. Capriciile lui Goya” - deschisă până pe 30 mai - sunt însoţite de notiţele originale ale artistului, păstrate în manuscris pe exemplarele din primele tiraje, aflate în colecţiile Muzeului Prado şi ale Bibliotecii Naţionale din Madrid.

Potrivit reprezentanţilor Muzeului Naţional de Artă al României, seria vernisată ieri - în prezenţa ambasadorului Spaniei la Bucureşti, Estanislao de Grandes Pascual, şi a directorului Institutului Cervantes, Juan Carlos Vidal - a fost imprimată în 1929, într-o ediţie limitată, pentru Expoziţia Universală de la Sevilla.

„Capriciile” (un tip de gravură în care artistul îşi ia libertate deplină, de la subiect la compoziţie), în care Goya combină tehnicile acvaforte şi acvatinta, sunt un exerciţiu de luciditate într-o epocă în care represiunea politică, socială şi religioasă era dublată de o profundă criză economică a imperiului spaniol. Goya le-a desenat în perioada de convalescenţă după holeră, răstimp în care i-a studiat pe iluminişti. Lucrarea sub semnul căreia a stat colecţia, de-a lungul secolelor, este „Somnul raţiunii naşte monştri”, expusă şi la Bucureşti.

Detaliat in articolul din evz de azi.

luni, 22 martie 2010

Concertul anului in Romania?

AC/DC sau Rammstein?
Eu zic ca amandoua!

joi, 18 martie 2010

Sf. Patrick

I-am vazut/auzit azi (ieri) pe irlandezi sarbatorind ziua Sf. Patrick (episcop al Irlandei) si ziua nationala si mi-a placut :)
Aveam acum ceva ani un prieten, Iuliu, care era (probabil inca este) disperat dupa Irlanda cam cum sunt altii dupa Finlanda sau Noua Zeelanda :D Atat de disperat incat ziua de 17 martie el o sarbatorea mereu. Nu stiu cat ii placea culoarea verde :)) dar ii placea mult berea irlandeza si nu numai. Azi m-am gandit la el.
In seara asta oamenii petreceau cu muzica traditionala irlandeza si bautura. Cea mai tare faza a fost ca irlandezii erau inauntru in bar iar norvegienii afara pe terasa :)) Irlandezii se alcoolizau, norvegienii se cafengeau :)) Frapanta diferenta! Probabil ca o sa fie invers pe 17 mai, ziua nationala a Norvegiei.

duminică, 7 martie 2010

Se intampla in Pecica, judetul Arad

Detaliat in articolul din evz de azi.

miercuri, 3 martie 2010

Mountain ride

or huge balls ride?


luni, 1 martie 2010

1 Martie

Intotdeauna, primavara si echivalentul sau conceptual, filozofic si ideatic au insemnat dezghetul, topirea, trezirea la viata, reinoirea si renasterea naturii, vietii si a societatii.

In prima zi de primavara, in anul 1972, s-a nascut "Blonda de la Cargo" :)) Alin Achim. LA MULTI ANI!