duminică, 28 februarie 2010

vineri, 26 februarie 2010

Amorphis - Finnish Metal Awards

Tomi Koivusaari & Esa Holopainen

Amorphis scored a double at the sixth annual Finnish Metal Awards, presented on February 20 at the Finnish Metal Expo in Helsinki. Tomi Joutsen was voted Vocalist of the Year, whereas the artwork for Skyforger, created by Travis Smith, received the award for Best Album Cover Of The Year. In addition, Skyforger finished second in the Best Album category.

joi, 25 februarie 2010

Amorphis and the Emma-statue

Royal Artist Club

Alternative content

Get Adobe Flash player

Amorphis

marți, 23 februarie 2010

joi, 18 februarie 2010

AMORPHIS News

1. EMMA Award for "Skyforger"

Skyforger has been granted the EMMA Award for Best Metal Album of 2009. The prestigious award, issued by the Finnish National Group of the International Federation of the Phonographic Industry, was presented to the band at the EMMA Gala in Helsinki. The gala broadcast includes a performance of “Silver Bride” and is available for online viewing at the Yle Areena website until March 6. (min 0:43 - 0:51)

2. DVD release in June

The previously announced 20th Anniversary DVD will be titled Forging The Land Of Thousand Lakes and is scheduled for relase in early June. It contains a full live concert, filmed in November 2009 at Club Teatria in Oulu/Finland.

Besides the standard version, there will be a limited Deluxe Edition, which in addition to the Oulu concert (also available in Dolby Digital 5.1) contains a bonus DVD featuring the complete Summer Breeze 2009 gig, a documentary titled Tales From The 20 Years, a collection of promo video clips and a photo gallery. Furthermore, the Deluxe Edition will include the Oulu gig in its entirety on two live CDs.

3. New video

Here is the video for “From The Heaven Of My Heart”, directed by Owe Lingwall and filmed at various locations throughout Finland:

From The Heaven Of My Heart

Amorphis | MySpace Music Videos

My life according to Amorphis

Din ciclul "De ce ti-e frica nu scapi" am primit o leapsa azi de la Iuliana.
Chestia asta cu lepsa am tot vazut-o pe bloguri si mi se pare o mare tampenie. De obicei lepsele astea sunt facute pt a "te pune pe tapet" pt aia care nu sunt in stare sa depuna nici cel mai mic efort pt a te cunoaste si pt aia care isi traiesc viata in fata calculatorului.
Leapsa Iulianei am citit-o la ea pe blog. Este cu Cargo. M-a provocat la leapsa: "ia sa faci si tu o leapsa d-asta cu Amorphis". Ca sa fie sigura ca o si primesc/fac, a specificat-o la ea pe blog.
Chiar mi s-a parut interesant si o provocare buna. Nu orice lucru ma provoaca.
So, this is my..... Cares.


Pick your Artist:
Amorphis

Are you a male or female:
Karelia

Describe yourself:
Born From Fire

How do you feel:
Towards And Against

Describe where you currently live:
Black Winter Day

If you could go anywhere, where would you go?
Thousand Lakes

Your favorite form of transportation:
Godlike Machine

Your best friend?
Perkele (God Of Fire)

You and your best friend are:
Skyforger

What's the weather like:
Summer's End

Favorite time of day:
Moon and Sun

If your life was a TV show what would it be called?
From The Heaven Of My Heart

What is life to you:
Course Of Fate

Your relationship:
The Night Is Over

Your fear:
Stone Woman

What is the best advice you have to give:
Magic And Mayhem

Thought for the Day:
Shining

My motto:
Sign From The North Side

luni, 15 februarie 2010

Ha det bra!

Coltul cu muzici prafuite 8

ZZ Top - Gimme All Your Lovin' (album Eliminator, 1983)

Cine nu stie riff-ul din piesa asta? Cine nu stie despre "aia 2 barbosi"?
Cu barbosii astia si muzica lor am crescut eu, tata e mare fan, avea/are si barba :)) dar nu ca a celor 2 ZZ Top.
Am ratat concertul de la Bucuresti pt ca nu eram in tara si imi pare foarte foarte rau.

joi, 11 februarie 2010

Micul Paris s-a transformat in Mica Venetie

Cu delasarea autoritatilor ne-am prea obisnuit. Cand a inchis nea Oprescu bulevardele ca sa dezapezeasca ne-am crucit. Am zis ca poate moare si brusc s-a gandit sa faca ceva. Ghinion, se pare ca va trai mult si degeaba. Zapada de pe drumurile dezapezite a pus-o pe trotuare. Aseara a plouat si acea zapada acum, cand temperatura este peste 0 grade, s-a topit si brusc Bucurestiul a fost sub ape. Incredibil ce am vazut azi in Bucuresti. Numai pieton sa nu fi! Dar nici sofer! La mai mare domnule Oprescu! Nu va lasati! Daca insistati, si va stim insistent, o sa dispara si Dambovita sub tonele de zapada topita!

Re - AVATAR

Am revazut in seara/noaptea asta Avatar. In Mall Vitan. BIG MISTAKE! Am fost avertizata si totusi am mers acolo pt ca exista avantajul cardului cu care ai intaietate la rezervat loc si am rezervat locuri bune. Atat am avut bun in seara asta.
Incepe sa imi displaca din ce in ce mai mult acest mall Vitan. In afara de faptul ca e din ce in ce mai plin de tigani si baietasi, de lume necivilizata, atatea impesii pe metru patrat de la orice angajat in mallul asta nu am vazut in alte malluri de la noi (pt ca in mallurile din tarile civilizate ele lipsesc cu desavarsire). O fi vreo mare bashina mallul asta si eu nu stiu. Azi m-am enervat. Maxim. In afara de lumea care NU stie sa fie civilizata la coada si sa stea la rand, pana la mosmonditii de la care cumperi un suc, floricele, o inghetata sau ce vrea matzul tau sa consume atunci, pana la "profesionistii" care se ocupa de buna functionare a redarii filmului. PRAF. Cel mai bine s-au vazut reclamele.
A inceput filmul. Cateva secunde imagine si dup-aia ecran negru. Si a mers asa, lumea s-a sesizat la un moment dat, filmul mergea asa in continuare, lumea s-a sesizat mai zgomotos, filmul a continuat sa se auda si sa se vada negru. Nu s-a rezolvat nimic pana nu a inceput lumea sa se scandalizeze. Ca asa-i la noi, in Romania noastra draga!
S-a oprit. S-a aprins lumina. Stam, asteptam, caterica de rigoare in sala (noroc ca inca mai stim sa glumim) si incepe filmul dar nu de unde se oprise ci peste multe cadre. Ma enervez. Atat de tare....... pt ca eu, vazandu-l deja, stiam de unde a inceput si ce nu s-a redat. Nu mai intelegeai nimic. Lumea se isterizeaza. Nimic, filmul merge. Ma enervez si ma ridic de pe scaun sa ma duc peste aia. Un nene nervos din fata mea se ridica si el si se si duce. A zis ca-si vrea banii inapoi si ca este inadmisibil. A amenintat cu OPC-ul. Brusc a aparut un angajat al cinematografului care a stiut sa isi ceara scuze si sa anunte ca defectiunea s-a remediat. Si se reia filmul de la inceput. CALITATE INFECTA. Filmul a avut 2 dare de lumina (una pe fiecare margine a ecranului), contrast inexistent, ecran cetos si sunet foarte scazut!
Abia asteptam sa revad filmul si, din bucuria care trebuia sa fie, a fost un mare nerv si o mare dezamagire. NU MERGETI IN VITAN SA VEDETI AVATAR! Mergeti in Liberty, acolo l-am vazut eu prima data. Sau in Cotroceni (daca gasiti locuri).

miercuri, 10 februarie 2010

Ziua Indragostitilor

vazuta si cantata de ultrasii englezi:

duminică, 7 februarie 2010

Chris Rea a cantat ieri la Bucuresti

Daca ar trebui sa cuprind numai in 2 cuvinte ce s-a intamplat aseara la Sala Palatului, ele sunt: rafinament si blues!

Concertul a fost sold out. S-a stat si in picioare pe margine. Public de toate varstele. Organizarea impecabila. Sunet INCREDIBIL! Este primul concert la care merg (si am fost la multe) dupa care pot spune ca in sala s-a auzit mai bine ca pe cd. Dupa concert, ma gandeam cum ar fi sunat si Santana la Sala Palatului. Cred ca la fel de incredibil cum a sunat Chris Rea. In afara de faptul ca s-a auzit perfect fiecare instrument (2 chitari (cu a lui Rea au fost 3), un bass, o toba si un pian), vocea si chitara lui Chris Rea au lasat fara cuvinte toata Sala Palatului si au primit multe, indelungate si zgomotoase aplauze.

Special guest Paul Casey.
Intr-adevar, trebuie sa fi special ca sa canti in deschiderea lui Chris Rea. Paul Casey este un talentat solist si chitarist originar din Irlanda despre care Rea declara ca "un astfel de talent apare numai o data la multa vreme". Colaborarea dintre cei doi a inceput cu ani in urma, atunci cand Rea a ascultat un demo al tanarului. Impresionat de calitatile lui Casey, Rea a inceput sa lucreze tot mai mult cu acesta, cel mai recent proiect fiind noul turneu "The Very Best Of Chris Rea: Still so far to go".
Mi-a placut foarte mult ce si cum a cantat Paul Casey. A fost omul si chitara, a fost un pic emotionat, a vorbit cu noi, mi-a placut accentul irlandez si bunul simt. Dar cel mai mult mi-a placut ce sunete a scos din chitara si vocea. Il puteti asculta pe pagina lui de my space.

A fost o mica pauza de pregatire a scenei si a inceput concertul Chris Rea.
Scena si luminile au fost excelente. Trupa a fost aranjata in semicerc, Chris Rea in centru iar in spatele lor, pe un patrat, erau agatate 3 chitari in forma desenata de Chris Rea, iar in afara patratului erau agatate alte chitari mai mici. Pe acel patrat, pe toata durata concertului, au fost proiectate picturile lui Chris Rea iar cele 3 chitari si-au schimbat culorile in functie de piesa si moment. La "The Road To Hell" de exemplu, toata atmosfera de pe scena a fost rosie. Unele picturi le puteti vedea pe site-ul oficial.
In afara de clasicele "Looking For The Summer", "Josephine", "Julia" si sus amintita "The Road To Hell", a lipsit "Auberge", dar nu s-a simtit prea tare pt ca tot concertul a fost extraordinar, iar solourile de chitara, foarte mult prezente, au fost de vis! Toti chitaristii tarii trebuiau sa fie prezenti in sala.
Chris Rea a reusit aseara sa ridice toata Sala Palatului in picioare. A fost bisat si aplaudat indelung la sfarsit.

sâmbătă, 6 februarie 2010

Chris Rea canta azi la Bucuresti

Articol in evz de azi.

Juridic TV

Juridic TV, prima televiziune dedicată informării juridice a populaţiei, se va lansa pe 8 februarie şi va emite zilnic, doar on-line, 24 de ore din 24, la adresa www.juridictv.ro.

Printre emisiunile difuzate se vor număra reality show-ul „Curtea poporului”, care va prezenta tensiunea reală dintr-un proces, „Specialiştii Juridic TV”, în cadrul căreia specialiştii vor răspunde întrebărilor adresate de public, „Cum se face?”, unde va fi oferită consultanţă juridică gratuită, „Nemulţumiţii de justiţie”, „Cazuri CEDO” şi „Procese vedete”.

Jurnalul de ştiri juridice, „Juridic news”, va putea fi urmărit, în fiecare marţi şi joi, de la ora 18.00. Finanţatorul proiectului este casa de avocatură Coltuc, care până în prezent a investit 150.000 de euro.

Sursa evz.

joi, 4 februarie 2010

I see you

Cum sa devii sofer de Bucuresti

Masina:
Daca ai masina, trebuie sa inveti sa o conduci ca un bucurestean. In momentul in care te urci la volan, trebuie sa uiti tot ce ai invatat la scoala de soferi (daca ai facut-o). Numai fraierii conduc ca la carte.
In practica, regulile se modifica dupa cum urmeaza:

Oprirea si stationarea:
Poti sa opresti unde vrei si sa stationezi cat vrei, cu conditia sa:
a) nu fie vreun politist prin apropriere
b) sa pui luminile de avarie, daca ai chef. Daca nu ai chef, se tine cont numai de punctul anterior. Atunci cand vrei sa stationezi in dreptul statiilor mijloacelor de transport in comun, pui masina pe trotuar, chiar in statie, in asa fel incat sa nu incomodezi respectivele mijloace de transport ci numai pe calatorii care le asteapta.

Parcarea se executa tinand cont de urmatoarele reguli:
1) Daca exista o parcare fara plata cu locuri libere chiar in fata locului in care vrei sa ajungi, parcheaza acolo. Daca nu, aplica punctul 2.
2) Daca exista o parcare cu plata si cu locuri libere chiar in fata locului unde vrei sa intri, ignor-o si aplica punctul 3.
3) Daca nu exista o parcare sau in cazul de la punctul 2, parcheaza masina pe trotuar. Parcarea pe trotuar fa-o in asa fel incat sa se ocupe toata latimea trotuarului si pietonii sa fie nevoiti sa coboare pe partea carosabila sau sa se subtieze ca foaia de hirtie, intre masina si zid. In caz ca dintr-un motiv sau altul, nu poti sa parchezi pe trotuar aplica punctul 4.
4) Daca exista un loc de parcare langa trotuar - paralel cu bordura, opreste, stationeaza si/sau parcheaza cat mai departe de bordura, daca se poate, perpendicular pe axul bordurii, in asa fel incat masinile care circula pe partea carosabila sa aiba prilejul sa iti ocoleasca masina intrand pe contrasens. Este de preferat sa parchezi cat mai aproape de coltul strazii. In cazul in care nu mai e loc langa bordura, aplica punctul 5.
5) Parcheaza in paralel cu masinile deja parcate langa bordura.
6) In cazul in care nu te afli in nici una din situatiile descrise anterior, parcheaza in fata intrarii intr-un garaj, langa un stalp cu oprirea interzisa sau oriunde altundeva. Dupa ce parchezi, trage frana de mina si pune alarma. Regleaza-ti alarma in asa fel incat sa urle la trecerea oricarui pieton pe langa masina. Sirena va trebui sa sune nu mai putin de 15 minute. Efectul este mai distractiv daca te afli intr-o zona rezidentiala mai linistita.

Prioritatea:
In Bucuresti exista urmatoarele tipuri de prioritate:
a) prioritatea de dreapta (optionala) - se aplica numai in cazul in care tu esti cel care vine din dreapta
b) prioritate de tramvai
c) prioritate de camion
d) prioritate de taxi
e) prioritate de smecher. Prioritatea de smecher se obtine prin unul din procedeele "ia-i fata", "baga-te cu tupeu" si "ia mai da-l dracu', ca n-o sa stau aici toata ziua".
f) Pietonii NU au prioritate niciodata.

Pe drumurile publice:
Daca vrei sa fii un bucurestean veritabil trebuie sa tii cont de urmatoarele recomandari privind circulatia pe drumurile publice:

-Semnificatia culorilor semaforului: verde - treci fara probleme, galben: repede ca se pune rosu, rosu: repede, ca e ultima sansa pana sa le dea drumul celorlalti.

-Daca este coada la stop si un sir lung de masini, iti recomandam tehnica "sirului shuntat". In acest scop, mergi pe contrasens pe toata lungimea cozii de masini, pana ajungi la stop si apoi in virtutea prioritatii de smecher (vezi si punctul anterior) reintri in coloana, pe pole position.

-Daca nu te afli pe pole position la stop, in secunda in care apare culoarea verde, trebuie sa apesi pe claxon, cat mai lung si mai insistent, pentru a-l zori pe mocaitul din fata. Un claxon viguros este expresia unei personalitati puternice deci, nu ezita!

-Daca esti prima masina de la stop si cineva te claxoneaza imediat cum se pune verde, opreste motorul, ia-ti bata de baseball (obligatorie, se tine sub scaun), da-te jos din masina, du-te la cel care te-a claxonat si sparge-i fata.

-Pe timp de noapte circula obligatoriu cu faza lunga. Poti folosi faza lunga si ziua, atunci cand mergi cu viteza.
-Daca circuli noaptea si o masina vine din fata cu faza lunga, baga-i si tu faza lunga in fata, de citeva ori, intermitent. Farurile cu halogen dau efecte atat distractive cat si psihedelice.

- Folositi claxonul cat mai mult, mai nervos si in mai multe tonalitati. Injura cu sete. Arata-i degetul mijlociu. Intai mana stanga, apoi ambele - in Bucuresti se poate conduce tinand volanul cu genunchii.

-Daca nu stii sa injuri, nu esti sofer. Daca nu stii sa injuri 20 de minute in sir fara sa te repeti, nu esti sofer bucurestean.

-Cand ploua, va puteti face ziua mai vesela trecand in viteza cu masina prin baltoace in asa fel incat sa improscati cat mai multi pietoni, sau unul dar bine. Daca improscati pietoni aflati in travesare regulamentara pe zebra, obtineti un bonus de stil.

-Dupa ce goliti sticla de suc, aruncati-o pe fereastra pentru ca ocupa prea mult loc in masina. Acelasi lucru este valabil si pentru mucurile de tigari, PET-uri sau sticlele de Gambrinus.

Alte sfaturi pentru conducatorii auto:
-Daca aveti masina noua, straina, trebuie sa asculati muzica dand boxele la maxim si deschizand ferestrele masinii, in asa fel incat, pe de o parte sa poata asculta si ceilalti CD-ul dvs. cu Adrian Copiulul Minune, iar pe de alta parte sa va puteti da mare.

-Daca masina este romaneasca, decorati-o pe dinauntru cu mileuri, franjuri, fanioane de fotbal, carnetele cu coperti cu femei etc. Un CD atarnat de oglinda retrovizoare este culmea rafinamentului. Daca nu va permiteti CD-uri, o pereche de zaruri mari da la fel de bine.

marți, 2 februarie 2010

Best Metal Performance

M-am uitat la Grammy aseara in reluare pt ca asa o sa ma uit mereu.
M-am uitat la Globurile de Aur in direct si am innebunit cu dublarea facuta de acea tanti de la tvr. Cei care dubleaza nu stiu engleza nici la nivel de clasa a 3a. Asa ca reluarile sunt cele care nu te scot din sarite; daca nu ai chef sa citesti titrarea, asculti ce zice omul, prinzi glumele, etc.
Show-ul a fost mai "cumintel" decat in anii precedenti, probabil din cauza momentului MJ si momentului Haiti si au lipsit si multe categorii, categorii care au primit premiu cu o seara inainte sau chiar in seara show-ului dar in alta camera/loc.

Unii dintre cei care nu au fost premiati in cadrul show-ului ci inainte cu o zi au fost Judas Priest.
Nu s-au inventat cuvinte, in nici o limba, pt a detalia cat de mare si vechi fan Judas Priest sunt.
Trupa ca Judas Priest si voce ca a lui Rob Halford a doua oara nu se vor mai naste.
Categorie: Best Metal Performance
Castigator: Judas Priest - "Dissident Aggressor" (Album ATouch of Evil (Live) 2009).
Piesa asta are 33 de ani. Albumul din care face parte, "Sin After Sin", a fost lansat in 1977. Aveam 1 an :).



Alti castigatori:

Best Hard Rock Performance:

AC/DC – “War Machine”

Best Solo Rock Vocal Performance:

Bruce Springsteen – “Working On A Dream”

Best Rock Album:

Green Day – “21st Century Breakdown”